woensdag 20 maart 2013

Bodems

 Uit hoeveel niveau's is een bestaan opgebouwd? Door hoeveel verdiepingen moet je heen zakken, wil je eindelijk vaste grond treffen? Het schoot gisteren door mee heen, toen ik besefte, dat ik voor de zoveelste keer weer door de bodem heen gezakt was. Was het nu eindelijk dè bodem of was het maar weer 'n bodem?

 Niks geen drama trouwens, voornamelijk een hoop tijdverspilling. Ergens in het onverwachte beginnen de wolken samen te pakken, naar mate de dagen voortschrijden wordt de dreiging voelbaar zonder dat je er ergens grip op krijgt en als de de boel tenslotte toeslaat, loop je als een kip zonder kop naar een in- of uitgang te zoeken en knalt gedesoriënteerd van het ene obstakel naar het andere. Inmiddels ben ik zo slim om de tekenen te duiden en dan te schuilen tot de bui is overgetrokken. Kan dagen duren of in uren bekeken zijn.

 Het maakt me niks uit of ik er ooit van bevrijd raak, er aan wen of nog beter mee leer omgaan, maar het wordt tijd, dat deze verstorende factor gaat wieberen, dat ik begaanbare grond onder mijn voet hebben. Ik wil voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten