woensdag 12 oktober 2022

Waanzin

 Godverju. Zes maal over de kop. 600%, toch? Had verwacht, gehoopt, dat het hier niet zo uit de klauwen zou lopen. En dit is pas de rekening voor de electriciteit over de afgelopen 2 mndn. 25% van het mndbudget en straks hetzelfde nog eens (of erger) voor het gas? Hoe doen mensen dat met een klein pensioen? Dat willen ze al een jaar of twee verhogen, maar dat is er nog niet van gekomen.

 Mensen als Mariana, en die zijn er zat en ook nog met minder per mnd, houden, als ze alleen leven, niet een stukje mnd over als de rekeningen zijn betaald. Die hebben een hele mnd voor de boeg om zich af te vrgn waar ze hun boodschappen en andere noodzakelijkheden van moeten betalen.

 Kun je wel kwaad naar Poetin kijken en hij is natuurlijk een deel van het probleem, maar zo simpel ligt het niet. Die energietoestanden spelen al een jaar of 2-3 in steeds toenemende, dwz duurder wordende mate. De oorlog in Oekraöne en de sancties over en weer tussen Europa en Rusland hebben de boel alleen op de spits gedreven. Mag hopen, dat dat snel veranderd.

 Het is belachelijk, dat grote energiebedrijven gigantische winsten maken en de kleine man zich blauw moet betalen. Die winsten kunnen een stukken minder zonder de bedrijfsvoering in de problemen te brengen en dan kan de prijs, die de burger moet betalen, een stevig stuk naar beneden. Is dat zo moeilijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten