donderdag 13 oktober 2022

Prijzig

 Tja, alles wordt duurder. Hoewel de prijs van iets me zelden bezig houdt, is me niet ontgaan dat artikelen in een paar mndn in prijs zijn verdubbeld of een deel aan inhoud hebben verloren. Worden de verschillen te groot, is het een kwestie van switchen naar een alternatief. Indien aanwezig. Of de aanschaf achterwege laten als niet direct noodzakelijk. Maar hoe doe je dat met electra??

 Alternatieven zijn afwezig. Lampen zijn vrijwel allemaal ledlichten of kapot en (nog) niet vervangen. D'r branden geen lampen die niet nodig zijn en voor de rest? Ovens, koffiemachine, boilertje voor het warme water in de keuken, computer en de aansturing van de CV incl. warmwatervoorziening in de badkamer. Niks wat 24/7 doorgaat muv het boilertje in de keuken. Wat zet zoden aan de dijk als je het niet meer gebruikt dan wel uitschakelt?
 
 En dan ws ook het gas. Enkel koken (niet eens elke dag) en de CV en we leven echt niet op 20+ hier in huis. Het zijn kosten die zo standaard en vrijwel onvermijdelijk zijn. Het is niet de auto, waarbij je tweemaal nadenkt of de rit wel noodzakelijk is. In feite heeft alleen afsluiten effect.

 Update: Zie de vanzelfsprekendheid van electrische apparaten. Vergeet mooi ff de beide koelkasten (24/7) en de afwasmachine. Verder natuurlijk voor meer incidenteel gebruik; mixer, ijsmachine, sapcentrifuge, snijmachine, etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten