woensdag 26 oktober 2022

Dagtaak

 Twee grote pannen op het vuur. Eentje met het in te koken druivensap, ruim twee ltr zijn inmiddels vervlogen, en een met een haan, die gisteren z'n kop is verloren. Op zich is het rommelen in de keuken niet verkeerd. Het is nu een beetje drentelen, want wachten. Maar met wat meer individuen in huis zou je zo de hele dag in de keuken kunnen doorbrengen. Maaltijden koken, broodbakken, taarten maken, wecken, etc.

 De druiven houden me zeker nog een dag of twee bezig in het aanstaande weekeinde. De soep is voor de avond. Dan moet er weer iets met het vlees van de haan. Dat wordt dan een koude schotel. Kortom aardappels en wortels schillen, koken en laten afkoelen. Zilveruitjes, augurken uit eigen tuin, kappertjes, hard gekookte eieren en het klein gesneden vlees van de haan.

 Daarbij vers gebakken broodjes is een illusie maar klinkt aantrekkelijk. Misschien een andere keer. Als er iets gebakken gaat worden, is het een nwe poging tot een pain d'épices met een egalere deeg kleur. En straks natuurlijk speculaas en de Duitse printen. Met wat meer energie zou het allemaal zo gepiept zijn. Nu gaat het traag maar gestaag en toch ook langzaam aan wat doortastender.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten