zondag 30 oktober 2022

Matigjes

 Afgelopen week een boek ter hand genomen en uitgelezen. Oorspronkelijk Spaans in Duitse vertaling. Iets met 'De Kunst van het verliezen'. Schijnt een bestseller te zijn (geweest). Zou het niemand aanbevelen. Onsamenhangende toestand van 3 - 4 verhaallijnen, die zich af en toe raken en pas in de laatste bladzijden iets meer met elkaar hebben.

 Het speelt in Madrid en gaat over een meisje van zestien, die verliefd wordt op een voetballer, die haar aanrijdt in zijn Porsche, een oude muziekleraar die tienduizenden euro's aan een bordeel verspilt terwijl zijn vrouw langzaam het leven laat en een veertiger, zoon van de muziekleraar en vader van het meisje, die een voormalige partner aan het mes rijgt zonder dat de politie hem dat aan weet te hangen.

 Alles met overdadige maar nauwelijks ter zake doende sfeertekeningen van het heden en uit het verleden. Ieder familielid heeft een eigen leven waarin vanalles gebeurd zonder dat dat met anderen wordt gedeeld.  De tijdslijn is een voetbalseizoen lang, waarna ieder een inmiddels veranderd leven probeert op te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten