maandag 24 oktober 2022

Doorgaan

 Aha, Verstappen weet ook te winnen als mij de puf ontbreekt om de race te kijken. 22:00 uur. Op zich niet idioot laat maar de dag had z'n beste deel gehad. Verbruikt met het maken van druivensap. Nu het al duidelijk is, dat hij ook 2022 wereldkampoien F1 is, is sowieso de spanning er een beetje af. Nog drie races te gaan, die hij met twee vingers in zijn neus en een hand op de rug kan afronden zonder dat z'n titel in gevaar komt. Geen echte racefan kortom.

 Anderhalve 12 ltr emmer druiven verwerkt en 9 ltr sap verkregen. Stel, voorzichtig ingeschat, dat er nog een emmer of 6 aankomt .... 36 ltr sap en misschien/waarschijnlijk meer. Wat môt je er mee. Zien dat de planning en hopelijk de energie volgend jaar beter op dit soort seizoensactiviteiten is afgestemd en 'gewoon' weer wijn gemaakt kan worden.

 Nu een partij gelei (1 ltr) maken, 10-12 ltr sap en de rest stroop, druivenstroop!! Ongeveer 10ltr voor twee 250 grams potjes. Inkoken, inkoken en nog eens inkoken. Eigenlijk niet zo slim met die tegenwoordige gasprijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten