woensdag 19 oktober 2022

Broddelwerk

 Naast een verwijsbrief voor de cardioloog, een tolbewijs voor de weg heen en terug, moet tegenwoordig ook op een parkeerbiljet voor in Targu Mûres geregeld worden. Helaas geen munt- of biljetautomaat. Nee, ze gaan met de tijd mee, hebben de boel uitbesteed en in principe moet je iets met je mobiel, een QR-code en mobiel betalen. Daarvoor is een App beschikbaar. Beetje onzin voor tweemaal per jaar en bovendien liever geen mobiele betaaltoestanden.
 
 Gelukkig kan het ook online. Er zijn drie zones (0, 1 en 2). Welke straten onder welke zone vallen zijn ze vergeten aan te geven. Na wat zoeken die link gevonden op de website van de stad. Volgende misser: je parkeertijd is of 30 min, 60 min of de hele dag. En de kers op het geklungel is, dat je alleen op de dag zelf kunt aangeven wat je wilt en niet een dag of wat vooraf.
 
 Het gaat om minime bedragen, zelfs in het centrum al is het daar iets duurder dan op de stoep voor het ziekenhuis. Dagkaart iets van 5 Lei dwz 1,20 tot 1 euro 50. De parkeerellende is er trouwens niks minder om geworden. Het vinden van een parkeerplek kost meer tijd dan de controle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten