maandag 10 oktober 2022

Houtig

 3x1,5 uur. Dat zijn uitzonderlijke dagen. Voelde zowaar af en toe als het 'dieselen' van voorheen. Helemaal opgaan in de handeling. Enige verschil de pauzes. Alles bij elkaar een 'normale' werkdag afgehandeld. Het gaat eerder voor- dan achteruit en dat op dag vier zonder uitval.

 Het werk krijgt iets overzichtelijks. Het eind is voorstelbaar, zelfs zichtbaar. Niet dat we daar morgen al aan toe zijn. Er zijn nog een paar m3 te gaan. Het doet deugd, dat het ws gaat lukken. Zag er even naar uit, dat het spul nog een winter open en bloot aan het weer uitgeleverd zou zijn. Bijkomend voordeel is de ontruiming van de binnenplaats. Daar zijn we gauw een half jaar de helft van kwijt geweest. Niet dat je er zo met de winter voor de deur nog veel van kunt genieten.

 Ook het netjes gestapelde gespleten hout doet deugd. Wat dat betreft is het zonde, dat die rijtjes tegen het einde van de winter aangebroken zullen worden. Eerst de partij waar we afgelopen winter al aan zijn begonnen. Eiken. Smeulhout. En het gaat snel. Snap die bergen hout wel, die de buren verbruiken. Die verwarmen er het huis mee, waar het hier slecht bijverwarming en sfeerverzorging is. Bovendien hebben ze een boiler in de badkamer, die met hout wordt gestookt. Iedere zaterdagavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten