zondag 30 oktober 2022

Smaakval

 Zin in zoet. Al dagen. Maar wat? Vanille-ijs of meer specifiek de Magnum Classic van Ola? Stroopwafels? Cocosmacronen? Belgische suikerwafels? Franse kruidkoek? Duitse Lebkuchen? Tiramisu uit eigen keuken? Of desnoods simpele theebiscuits/Petit Beurre met vanillesmaak? Niks van dat alles in huis en dat is maar goed ook. Zit al dagen 's ochtends aan een olijvenbroodje met Italiaanse echte boter, de net gemaakte druivenstroop en een plak wat voor Goudakaas moet doorgaan.

 Begin net weer een beetje de smaak van het koken & bakken te pakken te krijgen. Ongetwijfeld vanwege het vooruitzicht van de plotse verlengde avonden. Mag mijn fantasie nog ff richten op de nog steed pas voor de helft gerooide de wortels. Veel snijwerk. En het zijn flinke jongens geworden. Het nodigt niet uit.

 Vorig jaar is de boel verpieterd door de vorst, wat dit jaar voor een deel met de paprika's en pepers is gebeurd. Zonde maar de aandacht was er niet. Het wisselen van de huissloffen voor de tuinschoenen was me vaak al teveel. Daar dus maar ff doorheen bijten van de week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten