maandag 31 oktober 2022

Gezondheid

 "Die Wahrheit über uns Essen", Tim Spector, 2022. Niet het type boek waar mijn geld heen zou gaan, maar het levert een lezenswaardig artikel op in een redelijk recente FAZ en bevestigt veel van mijn gedachten op dit terrein. Werkelijk alle heiligenhuisjes op het gebied van zogenaamd goed of net verkeerd voedsel moeten er aan geloven. Minder tot geen zout voor hartpatiënten is flauwekul. Hetzelfde geldt voor geen/minder vet eten. En er is meer. Allemaal aangetoond cq onderuit gehaald door grootschalige vergelijkende onderzoeken aan mensen. Verhalen over effecten van vitamine C zijn fabeltjes.  Hetzelfde geldt voor Omega-3 tabletten. Sowieso voegen vitamines niks toe aan je gezondheid. Multivitamines zijn helemaal een ramp. Eiwitpreparaten voor fitnesss en krachttraining voegen nauwelijks iets toe. D'r is niks mis met het eten van rood vlees. Door de WHO notabene op gelijke hoogte gezet als de effecten van tabak. De tegenwoordige vis komt grotendeels uit aquateelt en kun je beter links laten liggen. Als vis dan besteed wat meer geld en koop hoogwaardige kwaliteit. Vis is geen alledag produkt.

 Ook het idee, dat de kwaliteit van een produkt bepaald wordt door de aanwezige hoeveelheid suiker, vet en/of zout is onzin. Zeker als deze verminderd worden en vervangen door kunstmatige additieven.

 Goed nieuws? Ja, blikgroente en -fruit doet net als de diepvriesversie nauwelijks onder voor vers (is soms zelfs beter) en is stukken goedkoper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten