dinsdag 11 oktober 2022

Oorlog-33

 Went oorlog? Als je er maar ver genoeg van verwijderd bent, lukt dat vrij aardig. Dat soldaten elkaar onder vuur nemen met de dood als uiterste consequentie, is niet toe te juichen maar is gewoon oorlog. Dat er in de van Russen bevrijdde delen van Oekraïne steeds weer massagraven worden gevonden met vnl gewone burgers incl kinderen, is niet in dat beeld te passen.

 Dat de Russen met pleepotten en wasmachines slepen à la, maar wat levert het op om burgers af te knallen? Rare vorm van voldoening zoeken. Het zijn daar in het zuidoosten bovendien nog burgers met een uitgesproken voorkeur voor Rusland en afkeer van het regime in Kiev. Het zal niet voor iedereen gelden, maar doordat de meest Kiev-georiënteerden gevlucht zullen zijn, is wat achter is gebleven vnl Russisch gezind. Je loopt dus als Rus op burgers te schieten, die zichzelf meer Rus dan Oekraïner voelen. Tenminste tot voor kort.

 Dat heeft toch weinig met oorlog te maken. Tenminste niet in mijn optiek. Dat is meer een kwestie van uitroeien en dat zonder reden. Als daar al iets van een reden zou zijn, dan ontgaat die mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten