maandag 29 april 2013

Vochtig

 T-shirt met korte mouwen, T-shirt met lange mouwen, een lichtgewicht winddicht lopersjack, een sweater, een sjaal en een bodywarmer .... Goedemiddag, eind april ... rond deze tijd zou ik in het meer moeten kunnen liggen zonder opgezadeld te raken met afgevroren lichaamsdelen. Maar afijn, het was boven nul vandaag. Dat is tenminste iets. Daarvoor tochtte het over de volle breedte van het terrein en dat met voldoende snelheid om de EDF aan het kortste eind te laten trekken. ..... Had ik een windmolen gehad. Die heb ik niet en iedere keer als ik die dingen weer ergens zie, en je ziet ze steeds vaker, schiet me maar één woord te binnen: horizontvervuiling. Ooit zal nog eens blijken, dat die dingen volstrekt nutteloos zijn qua opbrengst. Een soort kerncentrale maar dan verantwoord (Ahum...) behalve economisch gezien. Ondertussen kom je de gedrochten werkelijk overal tegen.

 Spitten dus, zweten, want goed ingepakt en iedere paar uur, als je het ff zat bent, mag je de lagen weer verwisselen voor droog spul. Ik voel me bijna een vrouw. Nog nooit zo vaak op een dag mijn kleren gewisseld als vandaag.

 Het tuintje krijgt ondertussen vorm, terwijl het gras bulderend van de lach de hoogte inschiet. Ja, ja die knoop. Morgen geeft de regen denkruimte en dan zien we wel waar gehakt wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten