dinsdag 16 april 2013

 Het kostte weer enige overtuigingskracht, maar uiteindelijk is het toch gelukt om mijn lijf enige gecoördineerde handelingen te laten verrichten met het oog op onderhoud en in stand houding van dees verfoeide plek. Na een stevige aanslag op het milieu en enige compensatie in de biologische hoek begonnen de omstandigheden echter moeilijk te doen. Halverwege de oppervlakte van mijn aanstaande moestuin gaf de bosmaaier de geest. Slechts een gebrek aan vloeibare voeding maar toch. Geen zin om een paar honderd meter heen en aansluitend weer terug te lopen.

 Oké, dan switchen, want daar zijn we tegenwoordig toe instaat. Gras moet gemaaid en een middagje op de machine hobbelen wekt geen weerzin in me op. Ff naar binnen, lunch maken en verorberen en met de sleutel en geluidsbescherming voor mijn tedere gehoor richting het middagtaakje gelopen. Met de eerste blik, die op het maaiding valt, is duidelijk dat een van de achterwielen leeg staat ... G**********, etc. Bliksemsnel schakelen naar Zen, Yoga, Universum en de krik opgehaald. Niet fluitend, maar ook zonder schietgebedjes. Wiel d'r vanaf gehaald en net voordat ik in de auto wil springen om me een hoop ellende te besparen bij het van de velg halen van de band, bedacht ik me dat het niet stom zou zijn om eerste mijn plakspul te vinden. Schuur, garage, sporthok, middelste studio, rommelkamer en tenslotte het washok en daar was het doosje van Simson, gedeponeerd merk sinds 1881. Inhoud gecheckt op reparatiestukken en lijm.

 Binnen 35 minuten terug, band eruit en opgepompd, lek gevonden, geschuurd en de lijm gepakt om de plek in te smeren. Een mooi vol ogende tube die bij indrukken niks of misschien iets van lucht naar buiten duwde maar meer ook niet ..... G******************* etcetera. Dat wordt dus weer 20 km rijden ..... Heb ik daar zin in? En terwijl ik me dat afvraag gaat de telefoon en miep-nummero-zoveel van Orange hangt aan de lijn om me een vervolg aan te smeren voor het net afgelopen abonnement. Het kind kan er niks aan doen.... Op het verkeerde moment met het verkeerde onderwerp bij de verkeerde persoon. Verontschuldigen zaten er helaas niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten