zondag 14 april 2013

Aanhangwagendag

 Zondag, een dag bijna zonder vrachtverkeer. Helaas is het uitzwermen van campers en sleurhutten weer begonnen. En bovenop dit zeer irritante bestuurdersvolk leek het vandaag erop alsof je voor een Europese subsidië in aanmerking kon komen, als je je medeweggebruikers de stuipen op het lijf zou jagen met een gammele aanhanger of met een belading van het achterhangsel, die het onwaarschijnlijk maakt dat de zooi ongeschonden op plaats van bestemming aankomt.

 Paarden die nog niet weten dat zo ooit waarschijnlijk als rundvlees in de boeken verdwijnen, motoren die terecht bokken bij het slakkengangetje van het vierwielige trekvee, bankstellen die voor het eerst in hun leven kennis maken met frisse lucht, de aanbiedingen van de Gamma op weg naar de tweede woning op het Franse platteland of de bij familie, vrienden en Zwarte markt bijeen gesnaaide inrichting voor het vorig jaar afgeknutselde vakantiehuisje. En dan natuurlijk die onherkenbare, netjes afgesloten en meestal belachelijk minuscule aanhangertjes...... Voor de vuile was waar thuis geen tijd meer voor was of de urnen van de grootouders die d'r toch ook eens uit moeten of de aardappelen die bij de Jumbo toch mooi bijna 10 eurocent per kilo goedkoper waren dan vorig jaar op de markt in Huppeldepup sur blubberdeblub.

 Ach, we hebben de Belgen, Nederlanders en Britten weer weten te ontwijken en zijn ondanks de Fransen ongeschonden op plaats van bestemming aangekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten