maandag 1 april 2013

Drie-eenheid

 Pasen, werkweek, koekoek ... Pasen is niet kapot te krijgen, de werkweek is gekrompen tot een potje spitten en de koekoek ligt nog ergens in het zuiden in de zon. Geen koekoek van de koekoek, waar je je soms over kunt verbazen.

 Een pis-irritant geluid. Onwillekeurig wacht je erop en als je oren het eenmaal horen, zou je willen dat het beest oprot. Alleen duiven in de dakgoot zijn erger.

 Het is trouwens ook weer prachtig weer, zoals het in de werkweek betaamd. Soms wel 24º al gaat de thermometer dat vandaag bij lange na niet halen. Geen maaltijden voor 15 personen, geen drinkgelagen, geen ergernis over nachtelijk enthousiasme dat rond ontbijttijd de nachtkaars gevolgd is. Alles heb zo zijn voor- en zijn nadele. Of zoals mijn oma zei: "Ut is zoë laank, as ut breijt is!". Een spreuk, waar ik vaak en lang over nagedacht heb, maar die me uiteindelijk niet heeft weten te overtuigen. Maar oma zei wel meer van de onzin.

 Tegen de tijd dat ik stiltes in gesprekken ga opvangen met een zuchtend "Ja, joah", dan weet ik, dat mijn houdbaarheidsdatum overschreden is.

1 opmerking:

  1. Ja, joah. Net zoiets als: ik zeg maar niets, dan kunnen ze ook niet zeggen dat ik iets gezegd heb. Ik krijg er nu nog kippenvel van...

    BeantwoordenVerwijderen