woensdag 3 april 2013

Huiselijk

 Vandaag maar eens niet erover lullen, maar het gewoon doen: poetsen. In het weekend wordt een enigszins schone tent wel opprijs gesteld. Denk ik. Stel ik me zo voor. Het zal altijd ontkent worden en achteraf niet juist blijken. Kunt het gezeur beter voor zijn.

 Anderzijds ... schoon wordt het hier nooit (meer). Is het misschien ooit geweest. Zou het eigenlijk niet weten. Zul je me ook nooit horen zeggen. Maar het zal schoner zijn, straks, hopelijk. Hoewel, dat is weer zoiets wat je enkel tov kunt constateren. Dus eigenlijk .... ach, laat ook maar. En wat is schoon? Iedere week de ramen lappen? Tweemaal per week stoffen, soppen en dweilen? Het verschil tussen 1, 2, 3 of 4 weken stof zie je echt niet. Dat in tegenstelling tot het verschil tussen net-gestoft en een dag later ... Kijk, daar moet je overheen stappen. Daar kun je het beste gewoon bovenstaan.

 En soms, soms kan het dan best niet helemaal verkeerd zijn om die varkensstal, die daar het gevolg van is, eens goed te luchten en door te spoelen. Mooi weer, ramen en deuren open, muziek op het volume dat de buren kunnen meegenieten en dan een beetje zwabberen. Wie weet is het vandaag zo'n dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten