donderdag 11 april 2013

Koken

 .... niet alleen. Het kan. Niet samen, dat is teveel verlangd maar wel tegelijkertijd aan hetzelfde werken zonder dat meer tijd aan discussie over 'hoe en wat' verloren gaat dan aan het koken. Geen gevloek noch getier en uiteindelijk één gerecht ipv twee niet bij elkaar passende delen. Geen twee kapiteins op één schip en vooral geen geblaat vanaf de walkant .....

 Geen moeders die vindt, dat je met het schillen van de aardappelen de maximaal mogelijke prestatie in de keuken hebt geleverd. Geen medestudenten die alle 13 ieder voor zich beter denken te weten hoe jouw bonenschotel moet smaken. Geen mokkend mamakindje als je eens iets anders probeert dan soep-aardappelen-vlees-groenten en een toetje. Geen linkshandige vrouwen, die maar niet kunnen accepteren dat hun bananen-druiven-kabeljauw recept beter smaakt, als ze het niet zelf maken. En ook niet van die verlate midlife-kneuzen, die na menig vakantie verspild te hebben aan keuken-clinics denken dat ze de haute-cuisine onder de knie hebben.

 Nee, gewoon willen eten, d'r iets leuks van willen maken en simpelweg in staat zijn om te doen, wat je gevraagd wordt .... dat dan natuurlijk wel weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten