vrijdag 3 augustus 2012

Aii

 Leuk! Bezoek! En dat zo heerlijk onverwachts. Iemand die deze plek nog nooit gezien heeft, maar ik al heel wat jaartjes langer ken dan ik in Frankrijk zit. Ik ken de nodige types die dit als een teken zouden duiden. Tenminste achteraf, want dat is natuurlijk wel zo makkelijk en veilig. Ik zou er niet vies van zijn, laat ik daar duidelijk in zijn, maar het wordt steeds moeilijker om in mijn eigen sprookjes te trappen.

 Wat daarentegen heeeeeel zeker is, dat betreft onkruid, stof en spinnenwebben verwijderen, opruimen, opdekken en waar nodig herstellen. Hier moet een Lazarus uit de dood herrijzen. Helaas zal een gebed of gebaar niet voldoende zijn om deze transformatie tot stand te brengen. Er zal gewerkt moeten worden. Nu was dat alweer enige dagen de bedoeling maar verder dan die intentie is het nog niet gekomen. Tijd voor concrete actie. De klok tikt.

 Twee dagen buiten, zondag binnen, maandag de uitloop en vanaf dinsdagmiddag een paar dagen feest. Geen naar vooruitzicht behalve dat bij de opstart van de bezigheden al bekend is dat ze gauw weer in de kiem smoren met hernieuwde opstartperikelen in het verlengde. Nee, het is ook nooit goed. Dat klopt. Alleen die ene definitieve oplossing met tastbaar perspectief zal een einde kunnen maken aan dat af en aan gekwakkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten