zaterdag 9 juni 2012

Wrijving

(04/03/2009) Moet me vandaag nog eens over dat idee van de invloed van geld buigen. Ik denk dat daar meer in zit, dan je op het eerste gezicht zou denken. Daarbij komt nog het element, dat ik in feite bezig ben met puin ruimen, bijna letterlijk, de dingen doe die door Yoland’s bangelijke omgang met geld en het leven zijn blijven liggen! Al mijn activiteiten zijn gericht op het inhalen van wat allang gebeurd had moeten zijn, maar wat er door het eindeloze gezeik over de werkelijkheid van vermeende risico's nooit van gekomen is. Een achterstand wegwerken die door gebrek aan fatsoenlijk onderhoud is ontstaan. Stilstand is achteruitgang!!

 Maar er is ook zoiets als de neiging om alsnog het oorspronkelijke idee te realiseren, alsof ik iets aan iemand wil bewijzen. Wil laten zien dat het wel gekund had! In feite helemaal van de zotte, behalve dat het onderhoud soms echt nodig is om het onherroepelijke te voorkomen, waarbij ik me opgejaagd voel om vooral niet te laat te zijn. Maar ik kan niet in maanden inhalen wat in jaren verloren is gegaan zelfs niet als ik geestelijk en lichamelijk in een optimale conditie zou verkeren.

 Voor de verdere rest is, bedacht ik me gisteren ook, deze plek misschien niet te groot is voor mij, maar voordat ik in staat ben om de boel te overzien en bij te (laten) houden, moet ik me wel een stuk beter in mijn vel voelen zitten. Zonder een zeker idealisme en stimulerend enthousiasme bedank ik voor de werkelijkheid dan is me die te hard en onverbiddelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten