donderdag 28 juni 2012

Bijna

(24-04-2002) Gisteren nog weer wat klusjes in de huisjes gedaan. Huisje 5 is nu op het poetsen en een plamuurplek na, die nog afgewerkt moet worden, klaar voor de eerste gasten. Verder gisteren het laatste lek (hoop ik) gedicht op de zolder van huisje 2, de afvoer gerepareerd, de gaten in het plafond gedicht die ik van de winter veroorzaakt heb bij het herstellen van de vorstschade, en de beschimmelde kitranden op de badkamer verwijderd. Dat laatste is een echte klote klus, zelfs met iets wat zich kitverwijderaar noemt (wat echt alleen maar voor de laatste restjes is bedoeld), is het vooral veel krabben en eindeloos schoonmaken. Maar de voegen liggen schoon en glimmend op een nieuwe, ditmaal schimmelwerende kitrand te wachten. Dat staat o.a. voor vandaag op het programma.

 Voor de rest staan vandaag nog wat huishoudelijke activiteiten op het programma, een lunch met verse asperges en een goed glas witte Elzaswijn, de buitenboel rond huisje 2 & 5 fatsoeneren, de reeds genoemde kittoestand en dan het verkassen van het gereedschap terug naar huisje 1 waar een nieuwe houtkachel klaar staat om geïnstalleerd te worden. Het tweede deel van de dag, waarschijnlijk pas vanaf begin van de avond is dan weer voor het gras gereserveerd. Of maaien of harken of het reeds bijeen geharkte weghalen. Dat laatste klusje blijft letterlijk makkelijk liggen, wat dan weer nare gevolgen heeft voor het gras daaronder.

 Bij die laatste activiteit mogen de honden vrij en daar genieten ze met volle teugen van. Achter elkaar aan hollend proberen ze de ander in de achterpoten te bijten of ze rennen elkaar gewoonweg overhoop. Dan duiken ze weer een van de meertjes in voor de afkoeling om vervolgens de raarste sprongen te maken in de hoop rondvliegende insecten uit de lucht te kunnen happen. Het was gisteren af en toe moeilijk om de aandacht bij het grasmaaien en vooral het besturen van de tractor te houden. Een boom, dikke kei of waterput zijn geen obstakels die een tractor een halte toe roepen. Die gebundelde berg paardenkrachten wringt zich overal over, langs of domweg erin met alle gevolgen vandien voor de carroserie en natuurlijk ook de bestuurder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten