dinsdag 19 juni 2012

Verlichting

 De honden springen blaffend op en rennen naar de keukendeur. Een grijze SUV rijdt over het pad naar het huis gevolgd door twee glimmend dure stationwagens, volgens mij audi's. Herman's auto? Ik neem de honden aan de riem en loop naar buiten. Gelukkig luisteren ze anders trokken ze me gestrekt over de grond. Wat een kracht en enthousiasme zit er nog in die beesten.

 Het is Herman. Hij verontschuldigt zich een slag in de rondte, maar het was allemaal zo snel gegaan dat hij mij niet had kunnen bereiken. De mensen had hij opgehaald op Limoges Airport en eigenlijk wilden ze maar één ding en dat was deze plek bekijken. Gisteravond hadden ze pas contact met hem gezocht en de retourvlucht stond al gepland voor het eind van de middag.

 Klopt dat ik vanmorgen een aantal keer de telefoon ben misgelopen. Het nummer in het scherm zei me niks en er werd ook geen boodschap achtergelaten. Ok. Wat was de bedoeling? Ik werd voorgesteld aan een stel mensen waar geen andere beschrijving dan dynamisch op van toepassing was. Druk, doelgericht en verbazingwekkend vriendelijk. Ze hadden zin noch tijd om het hele terrein en de gebouwen te bekijken. Eigenlijk wilden ze van mij alleen de bevestiging, dat alles was zoals het gepresenteerd werd. Grootte, ligging, samenstelling.

 Ze refereerde aan de gegevens die ikzelf aan Herman had verstrekt. Ik kon dus volmondig beamen dat alles was zoals het was. Dat bracht een onderlinge discussie opgang die mij ontging, hoewel ik in principe het Engels machtig ben. Ze hadden plannen, bruisende ideeën, dat was duidelijk maar namen niet de moeite of waren niet bereid om mij daarin te betrekken. Ze bedankte me vriendelijk en vertrokken een beetje uitgelaten. Herman trok zijn wenkbrauwen op en dook in z'n auto.

 Ze wilden nog naar St. Yrieix. Daar hadden ze een afspraak met een vrouwelijke notaris. Dat kan er maar eentje zijn, geen onsympathiek persoon. Wat zouden ze daar nog moeten??

 Drie uur later kreeg ik een telefoontje van Herman. De Britten waren net vanaf Limoges vertrokken en hadden hem opgedragen alles verder af te handelen. Als ik geen bezwaren had, was wat hen betreft de koop beklonken. Proost!!

2 opmerkingen: