donderdag 16 februari 2012

Verrassing

 Gisteren rond zessen tevreden wakker geworden in de wetenschap, dat ik nog lang niet onder mijn stapel dekbedden vandaan hoefde te komen. Wat flauwekul twitter opgeslingerd, een paar andere app's nagelopen en me heerlijk omgedraaid. Rond zevenen heel even in de verleiding geweest om op te staan, maar dit manmoedig kunnen weerstaan. Half negen liep ik de trap af, werd enthousiast door Snoepie begroet en een kamer verder door twee nog slaperige honden.

 De ochtend kent een strikte struktuur, waar ik me heerlijk aan overgeef tot ik met mijn melk-met-koffie combinatie voor de Pc plaats neem. Een van de eerste handelingen is de andere katten naar binnen laten en voeren. Met dat ik daarvoor de keuken instapte werd mijn gehoor gegrepen door heel verkeerde geluiden. Ipv druppelend water spetterde en kletterde er vanalles. Weg routine, niks geen wakker worden in een zweefduik. Dit was klap-boem met beide pootjes op de zeiknatte grond.

 Direct een spurt naar de kelder om het water af te sluiten, terug boven kijken wat nu gaande was en ondertussen de ergste nattigheid opdweilen zolang mijn handen dat uithielden. Ik snapte het niet. De waterleidingen lopen onder het aanrecht, maar het water kwam overduidelijk over het aanrecht de keuken in. Natuurlijk geen mooi schoon aanrecht maar een stilleven Jan Steen waardig. Glazen, borden, pannen en tenslotte het espresso-apparaat aan de kant geschoven. Het waterreservoir van dat ding zat boordevol en was helemaal nat vanachter ... ???? Even overwogen of het kalkfilter onder omstandigheden tot de productie van water zou kunnen overgaan, maar dat idee direct naar het rijk der fabelen verwezen.

 Denken en deduceren bracht me tot de enige reële mogelijkheid, dat het water in de hoek van het aanrecht tussen twee tegels vandaan moet zijn gekomen. Nooit geweten dat daar een waterleiding liep, maar na het nodig hak- en breekwerk en controles links en rechts bleek dat toch het geval te zijn. De tweede keer dat ik hier een doodlopende leiding aantreft, die wel afgedopt en ditmaal zelfs helemaal weggewerkt is, maar niet is afgesloten ..... En toen was er koffie, nou ja koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten