dinsdag 14 februari 2012

Blikken

(23-11-2001) Met enige vertraging komen we dit jaar toch nog toe aan een soort evaluatie van het seizoen. En dan gaat het niet om al die leuke, mooie en aardige momenten, maar om de gebeurtenissen, mechanismen en regelingen die niet dat tot gevolg hebben wat wij graag zouden willen zien. En helaas is het zo dat de vervelende gebeurtenissen minder hard slijten dan de mooie ogenblikken, dus des te minder van dat soort momenten en dingen des te beter. Kortom; zijn we in 2001 wat wijzer geworden, oftewel: aan welke stenen gaan we ons in 2002 niet voor de tweede- of derdemaal stoten??

 Het onderstaande stuk is diverse keren ge-/herschreven en heeft nogal wat discussiestof doen opwaaien tussen ons trotse bezitters van dit aardse paradijs. Vandaar eerst een soort inleiding. Het stuk is niet bedoeld om te klagen al zal het af en toe op het kantje zijn. Naast al het leuke, verrassende, nare, etc. in ons leven hier, hebben wij hier ook zoiets als een dagelijkse sleur, misschien kan het beter ‘seizoenssleur' worden genoemd. En die willen we jullie natuurlijk niet onthouden en als het verhalen daarvan bij onze (aanstaande) gasten naast ‘het vermaak' ook enige ‘lering' tot gevolg heeft, is dat mooi meegenomen.

 Daar gaan we dan:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en dat alles is inmiddels werkelijk niet meer interessant ....... 2001 ging, 2002 kwam en dat hebben we geweten ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten