maandag 5 september 2022

Strijd

 Verstappen gisteren weer als eerste over de eindstreep bij de F1 race, die ditmaal in Zandvoort, Nederland was. Bijna zo saai als in de beste jaren van Hamilton bij Mercedes. Toen nooit gekeken, alleen de commentaren gelezen. Als tussen vorig seizoen en nu de racewagens niet zo ingrijpend waren veranderd, zou je achteraf kunnen zeggen, dat het wereldkampioenschap vorig jaar, ondanks de manier waarop het tot stand kwam, wel terecht was. Nu is het appels met peren vergelijken.

 Een rare sport trouwens als je er wat kritischer naar kijkt. Verstappen, die als winnaar wordt neergezet na zo'n wedstrijd, is eigenlijk maar een klein radertje in een grote machinerie. De afmaker, zeg maar. Het is een beetje als de marathon op een binnenbaan lopen en bijv. weten, dat je de eindstreep niet kunt halen op het paar schoenen, waarmee je van start gaat. Ieder paar schoenen afhankelijk van de samenstelling je ook sneller of langzamer maakt. Je moet dus wisselen en ivm met je positie is het dan belangrijk om het juiste moment te bepalen om van schoen te wisselen. Iets wat weer via sensors in de schoenen op een scherm wordt bijgehouden door een ondersteunend team.

 Verstappen ligt in het klassement zo ver voor dat een tweede kampioenschap hem nauwelijks nog kan ontgaan. De technische ontwikkeling bij de concurrentie, mn Mercedes staat niet stil. Dus volgend jaar zal het wat de top drie betreft (Red Bull, Ferrari en Mercedes) een stuk dichter bij elkaar liggen en de andere factoren dan de chauffeur nog belangrijker worden. Wordt het in 2023 eindelijk echt spannend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten