donderdag 22 september 2022

Oorlog-30

 De standaard hypocrisie van de gemiddelde mens. Zolang het militaire voetvolk in Rusland uit de verste en armste uithoeken kwam, mocht Putin opofferen wat hij wilde. Nu Putin voor mobilisatie gaat zijn er ineens overal protesten en proberen de mannen uit de risicogroep massaal het land te verlaten. Die protesten hadden bij de driedaagse "speciale militaire operatie" wel eerder gekund, tenslotte 7 mndn de tijd daarvoor gehad. Maar ja, ver van hun bed show, hè. Weinig saamhorigheid in wat als één rijk beschouwt dient de worden.

 En waar vlucht men heen? Vliegen is onbetaalbaar geworden. Dus Turkije was alleen bereikbaar voor de eerste paar honderd geluksvogels. Nu moet het naar de buurlanden zoals Georgië. Een staat waar Rusland nog niet zolang geleden hetzelfde geintje uit heeft proberen te halen, als waar ze nu in Oekraïne mee bezig zijn.

 Als die 300.000, die slechts een fractie vormen van wat in theorie opgeroepen zou kunnen worden, nu eens de handen in elkaar slaan en naar Moskou trekken en daar protesteren en dat volhouden tot Putin is vertrokken, omdat in navolging van dat proteste heel het land in de contramine gaat, kost dat vast een paar handenvol doden, maar ws minder dan als die club werkelijk naar het front gaat en dan doen ze nog iets zinnigs ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten