maandag 26 september 2022

Oorlog-31

 Verzet tegen het oproepen van reservisten, en vanalles wat dat niet is of niet opgeroepen zou moeten worden, gaat door. Niet dat de Russische leiding onder de indruk zal geraken van betogingen, brandstichting in mobilisatiecentra, het neerschieten van een militaire verantwoordelijke of het zichzelf in brand steken van dienstplichtigen. Toch broeit er wat. Moeilijk te zeggen wat overheerst. Het verzet of het gedwee navolgen van de mobilisatie, die, zeker in de ver afgelegen streken onder de ethnische minderheden, verre van gedeeltelijk blijkt te zijn.

 In het Westen wordt de mobilisatie met argusogen gevolgd. Van het materieel is enkel het verdelen van AK47'ers op beeld vastgelegd. De meest verroeste exemplaren, die op het internet circuleren, zouden uitzonderingen kunnen zijn. Voor hetzelfde geld steekt daar weer iemand of een groep een hoop geld in eigen zak. Voor 'nieuw' geleverde oude, misschien zelfs levensgevaarlijke zooi. Leer je in 2 wkn schieten of het bedienen van een tank of artillerie?

 Gaat het nwe kanonnenvoer de frontlinie halen? En wat wordt hun functie? Kogels vangen? De Oekraïne heeft nog een aantal wkn om hun opmars door te zetten. Lijken zelfs extra gemotiveerd door de mobilisatie van vers frontvlees. Natuurlijk circuleren er diverse scenario's van wat als of als niet door het Oekraïnse leger gerealiseerd. De opmars kan nog steeds een/hèt keerpunt worden, waarbij aan Russische zijde meerdere generaties mannen getalsmatig gedecimeerd worden. Krijg je een vreemde bevolkingspyramide met een groot overschot aan vrouwen in bepaalde regio's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten