donderdag 22 september 2022

Soleren

 Weer grijs, grauw, nat en koud. Honden nat. Zelf nat. Kat nat en met natte poten overal overheen stampend. Ff doorbijten tot in het weekeinde, dan schijnen er een aantal zomerse wkn te volgen. Het zou tijd worden. De schimmel staat bijna achter mijn oren. Het sopt inmiddels in de tuin. Van droogtescheuren naar zompige klei in een paar wkn tijd.

 Rustige dagen voor de boeg met extra klusjes vanwege de afwezigheid van Mariana. Die gaat naar een reunië van de universiteitsjaargang van haar studie. Nu heeft ze daar al eentje van achter de rug dit jaar, die met enige regelmaat gehouden wordt, maar dat betreft slechts een groep uit het geheel. Nu gaat het over al die groepen waaruit de jaargang was opgebouwd. Ze verheugd zich erop mensen terug te zien die ze 40 jaar of zo niet gezien heeft. Niet mijn insteek, ben dan ook Mariana niet.

 Maar dus weer met de honden ook in de avond lopen, kuikens verzorgen, kippen 's ochtends vrijlaten en 's avonds insluiten, koeien in de gaten houden, alles en iedereen voeren en van water voorzien. Snap er de lol niet van, maar het is maar voor een paar dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten