dinsdag 6 september 2022

Oorlog-28

 "Putin asks for negotiations with Zelensky to discuss the 'completion of the special operation'." Wat moeten we ons hier bij voorstellen? Hij wil de Donbas cadeau krijgen zonder er verder voor te vechten? Hij ziet de winter aankomen en vrees voor het al miserabele moreel van zijn kanonnenvoer? Hij schijnt sinds het begin van de oorlog alleen al van Europa voor 85 miljard euro aan het gas verdiend te hebben. Dus wat is het probleem om die stumpers uit de meest afgelegen en armste delen van 'zijn rijk' fatsoenlijk te betalen?

 Ondertussen knabbelt Oekraïne op een tweetal plekken aan de stellingen van de Russen. Dorpje hier, dorpje daar. Niet echt een stormachtige overval maar misschien meer dan die kilometer per week die de Russen vooruitgang boeken in de Donbas.

 Hoever is Putin nog bereid om zijn doelen van de speciale operatie naar beneden bij te stellen? Heel Oekraïne kon hij al rap vergeten en in het zuiden, waar hij zijn troepen vervolgens heeft teruggetrokken, lijkt hij ook vastgelopen. Iets zegt me, dat die gewenste besprekingen niet bedoeld zijn om in te leveren, tenminste niet van Putin's kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten