woensdag 21 september 2022

Oorlog-29

 Krijgen we nu de al lang voorspelde escalatie? Laten we de nucliaire opties ff buiten beschouwing. 300K extra manschappen is niet niks. Moeten ze wel van het noodzakelijke materiaal worden voorzien. Bovendien zijn het reservisten of oud-militairen, dus ze weten iets meer van oorlogvoeren af dan het kanonnenvoer uit de verweg gelegen regio's, waar het Russische leger tot op heden op heeft gesteund. Als de berichten kloppen.

 Maar waarom nu pas? Het maakt een beetje de indruk van mosterd na de maaltijd. Bovendien moeten al de manschappen en bijbehorend materieel naar de plek van bestemming worden gebracht. Winter staat voor de deur en de nattigheid van hier zal daar nu niet anders zijn. Niet de beste omstandigheden voor het verplaatsen van grote groepen en zwaar materieel. En na alle berichten, die ondanks de censuur tot de gewone man zijn doorgedrongen, hoe zal het met het moreel staan??

 Op meerdere plekken in diverse landen worden Oekraïnse militairen getraind in het gebruik van modern materieel mn Westerse tanks en zijn straks niet meer afhankelijk van Russische afdankertjes uit het voormalige oostblok. En ws is meer zwaar materieel onderweg. Wat als Putin op termijn (kort?) weer een nederlaag moet slikken? Wat als ook de reservisten vallen bij de bosjes?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten