zaterdag 24 september 2022

Prijzig??

 Morgen terug in onverstoorde routines. Hopelijk maakt de weersvoorspelling geen draai de verkeerde kant op en stijgt de temperatuur verder en dat met een beetje zon graag. Kan het huis nog een keertje opwarmen voordat de verwarming definitief aan de beurt komt. Eerst de tegelkachel in de tuinkamer, dan de badkamer en dan stap voor stap de rest van het huis afhankelijk van de weersomstandigheden.

 Had inmiddels graag rekeningen van gas en electra gezien om een idee te hebben wat de consequenties van de hele heisa op gas- en electriciteitvlak zijn voor ons energieverbruik. Mensen praten over 3 à 4000 lei voor de electriciteit. Zo sec zegt dat niet alles. Hangt oa af van wat men voorheen betaalde. In ons geval zou dat 10x het oude mnd bedrag bedragen. Vrg me af hoe mensen dat kunnen betalen, die 2-2500 of misschien 3000 maar vaak ook minder lei per mnd verdienen of als pensioen hebben.

 Maar goed, eerst de getallen en dan zien wat gedaan kan of moet worden. Ruimen we onze leefomgeving naar de tuinkamer, zetten de radiatoren op anti-vries en koken op het hout waarmee de kachel wordt gestookt. Met vijf honden en een kat moet het daar binnen de kortste keren op het broeierige af zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten