zondag 25 september 2022

Geweld

 Oorlog in Oekraïne. Mobilisatie in Rusland. Oproer in Iran die al menig jonge vrouw het leven heeft gekost vanwege het niet of onjuist dragen van een hoofddoek. En nu schijnt er ook iets in China aan de hand te zijn. En dat zijn enkel de meest recente en in het oog springende brandhaarden.

 Hoelang laat het regime in Iran de protesten relatief ongemoeid, voordat ze er met bot geweld overheen gaan? Het zou niet de eerste keer zijn dat een protest ten koste van honderden doden de kop wordt ingedrukt. En dan de nwe oproepkrachten in Rusland. Schijnen opvallend genoeg mn niet-etnische Russen te betreffen. Een vorm van genocide in de eigen gelederen? Twee wkn training en dan hup het veld in. Protesten zijn er genoeg maar niet zozeer tegen de oorlog, zolang die maar door 'anderen' wordt uitgevochten. Die anderen die in de verst gelegen uithoeken relatief gedwee gehoor geven aan de mobilisatie. Van die hele mobilisatie schijnt trouwens weinig te kloppen.

 Oekraïne gaat inmiddels door met het oprukken in voormalig door Rusland bezette delen. Bij voldoende materieel, bevoorrading aan de Oekraïnse kant gaan 300.000 (of worden het toch 1 miljoen?) reservisten niet het verschil maken op het slag- danwel slachtveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten