vrijdag 23 september 2022

Mysterie

 Pap of pudding? Twee liter zijn twee liter. Vier eetlepels zijn vier eetlepels. Dan nog suiker en twee eieren waarvan het wit stijf geklopt. Toch gauw bijna tien keer gemaakt met de melk vers van koe met als resultaat een mooie pudding, die je zou kunnen storten mocht je dat willen. Gisteren gedaan met melk, volle melk uit de supermarkt en het resultaat kon je drinken. Waar zit het verschil?

 Na toevoeging van 1,5 eetlepel griesmeel en opnieuw opkoken, was het beter maar nog steeds niet de gewenste pudding. Soort van dikke pap. Bambix met te weinig melk. Wat is anders. Literpakken zijn literpakken. De melkfabriek stopt er heus geen kwart liter extra in. En tot vier tellen lijkt me ook niet het probleem. Griesmeel lijkt me ook niet zijn zwelfunctie te verliezen in een paar wkn tijd, als het droog bewaard wordt. In de suiker en eieren kan het ook niet zitten.
 
 Het kan in feite alleen iets in de melk zijn. Maar de recepten werken zowel met volle als halfvolle melk en 10 gr griesmeel per deciliter melk. Dat sluit in feite een verschil tussen verse koemelk en melk uit de supermarkt uit. Dan blijft niks over wat het verschil gemaakt kan hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten