zaterdag 14 januari 2012

Geen uitleg

 Als je iets opschrijft, waar je achter staat en het na een hoop herschrijven, indikken en verfraaien uiteindelijk in de gewenste woorden hebt gepropt, moet je nooit, maar dan ook nooit meer iets gaan uitleggen. Laat de lezer wat des lezers is! Daarvoor is er dat andere achterdeurtje, door welke op slinkse wijze toch enige ondergrond aan het geschrevene kan worden gegeven. Dus:

Verantwoording

 Voor hen die hier onvoorbereid, nog niet belast met vooroordelen en met een gezond gebrek aan kennis over mijn persoontje verzeild raken, zal het lijken, alsof ik een hekel heb aan of vrouwen of ze de rib niet waard vind, die ze me gekost hebben. Een niet geheel onterechte conclusie en toch is niets minder waar dan precies die indruk.

Ten eerste heb ik persoonlijk wat minder aandacht voor mannen, schijn er zelf een te zijn en dan vallen dingen toch minder op.

Ten tweede maak je je volgens mij alleen maar druk over zaken, die je aan het hart gaan ...

Ten derde hou ik me liever bezig met wat niet loopt ipv wat gesmeerd gaat.

 Kritiek is naar mijn idee het mooiste compliment, dat je iemand kunt maken. Helaas zijn velen er onterecht overgevoelig voor en neem ik niet altijd de moeite het leuk en lichtverteerbaar te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten