woensdag 25 januari 2012

Essentie

(19/11/2008) Weer bijna een hele dag bezig geweest met mezelf onder controle te houden, mijn omrust te temmen, mijn zenuwen te kalmeren en mijn adem te reguleren. En het begon eigenlijk zo goed vanochtend. De eerste aanzet tot het gehyper met mijn ademhaling direct de kop ingedrukt en daarna nergens last van bij het opstaan, de boodschappen in Ladignac noch bij de wandeling naar huis. Integendeel!

 Vandaag tussendoor nog wel wat andere dingen gedaan als de was, wandelen met de honden, lezen van kranten en dingen bijhouden op het internet, maar steeds weer was daar de bank waarop ik liggend hoopte mijn rust te hervinden En eigenlijk lukte dat steeds redelijk snel, het hield alleen nooit stand. Ook nu weer ….. eenmaal in verticale toestand begint de onrust weer en kost het ademhalen meer moeite dan me lief is.

 Onderhuids sleept teveel mee. Er is onvrede. Een doel ontbreekt. Wat eerst Boussac was, is nu gewoon weer niks, onduidelijkheid en in feite zelfs problemen!! Wat moet ik met al die mensen in haar kielzog? Wat moet ik met een huis, waar ze zelf niet weet wat ze ermee wil. Ik wil klein, tuin, beesten, enkele bezigheden en meer niet.

 Ik werd daar gisteren tijdens het lezen van de krant met mijn neus op geduwd. In een interview zegt een Iers topkok, dat hij heeft moeten inzien dat tegenslag geen reden heeft, dat het je overkomt. Dat hij door die tegenslag wel meer naar zichzelf is gaan kijken en gezien heeft, dat hij zichzelf verloren is. Hij wil nu af van het managen, de meerdere zaken en het vergaderen, omdat hij gelukkigst is als hij achter z’n fornuis staat en kan koken. Terug naar zijn essentie!! Vrede hebben met zichzelf.

 Voor mij vertegenwoordigt Boussac die waarden: tuin, beesten, lezen, schrijven, koken, wat klussen en als het kan iemand in mijn leven om het genieten mee te delen, die ik kan verwennen, liefhebben, knuffelen, omgeven met simpele dagelijkse zorg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten