vrijdag 17 maart 2023

Vermissing

 Door het ontbreken van de hondenronde in de ochtend, betekent uit bed direct aan de koffie. Een soort automatisme in handelingen zorgt er voor dat normaal gesproken binnen een paar minuten de latte macchiato voor het grijpen staat. Vanochtend miste een onderdeel in de routine.
 
 Het slangetje van de melkhouder naar het koffieapparaat lag niet waar het de dag ervoor was neer gelegd. Het was dan wel niet op de plek waar het anders gelegen zou hebben, maar zo'n slangetje krijgt niet opeens pootjes. Dan kijk je links, rechts, op de grond, etc en langzaam dringt het vermoeden door dat onze Ukkie een poot in die verdwijning zou kunnen hebben. En ja hoor, na enige zoeken in de tuinkamer een paar schamele overblijfselen gevonden van wat ooit het melkslangetje was geweest. 

 Dat werd koffie uit de machine, opgeklopte melk uit een pannetje op het gas en het internet op voor reserve-onderdelen. Blijkt Jura drie melksystemen te hanteren HP1 tot HP3. Eerst uitvinden welk systeem in ons geval van toepassing is. Al zoekende drong zich het idee op, dat het gezochte al in mijn bezit zou kunnen zijn, wat ook het geval bleek. Soms heb je meer dan je denkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten