zaterdag 4 maart 2023

Overtreffend

 Je hebt voer cq maagvulling. Je hebt eten waarbij de smaak ook een duit in het zakje doet. Dan is er het genieten als smakelijkheid de trek overtreft. En tenslotte heb je de verwennerij als de maaltijd een feest is voor smaakpapillen, neus, ogen en qua algehele verzorging. De gelegenheden waar de hoogste trap aangeboden wordt zijn hier helaas dun gezaaid.

 Het aanbod in Agnita valt voor het grootste deel in de eerste categorie. De restaurants in Sibiu bezetten niveau 2, in mindere mate 3 en een paar hebben een neiging naar het hoogste niveau. Bijv. Kombinat Gastro-Brewery of Jules.  De echte toppers zoeken we in de (directe) omgeving van Sibiu. Valea Verde in Cund kwam qua entourage aardig in de richting. Aan het eten moeten ze nog wat sleutelen.

 Voor de komende tijd hebben we twee nwe potentiële kandidaten op het oog. De eerste is een restaurant in Orlat, ten westen van Sibiu. Het is echt zoeken. Hotels en pensions te over maar als met keuken dan traditioneel Roemeens. Onlangs een veel belovende plek -nog iets verder weg- gevonden. En dan vergeet ik ff de goede ervaringen, die we in Cluj gemaakt hebben mn in Via. Het wordt sowieso tijd om die plek nog eens te bezoeken. De laatste keer dat we in Cluj-Napoca zijn geweest zal inmiddels iets van twee jaar geleden zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten