woensdag 22 maart 2023

Stadten

 Vermoeiend zo'n dagje er tussenuit, al betreft het vnl prettige bezigheden. Dat wordt geen nachtwerk vandaag. Niet dat het dat anders wel geworden was. Bedtijd is al tijden zo rond tienen in de avond. Soms vroeger, zelden later. Wintertijd? Zou kunnen. In dat geval gaan we het de komende wkn merken als de klok weer verzet is en de avonden langer licht is gegund.

 Na het inslaan voor de innerlijke mens en vooral de innerlijke hond in Old Lisbon terecht gekomen. Een Portugees restaurant. Een van Mariana's voorkeuren. Daar zijn er drie van volgens mij. De Portugees, de Chinees en Crama Veche, een Roemeens restaurant in een werfkelder. Ze bestudeert in alle drie de gelegenheden altijd uitgebreid de kaart om vervolgens hetzelfde te bestellen als altijd.

 Dit keer was het hoofdgerecht anders. Zonder vlees, want vasten, en zonder vis, want dat mag niet op alle dagen. De pasta, tagliatelle met een roomsaus van eekhoorntjesbrood mocht er wezen. Je kunt het makkelijk zelf maken en toch bevalt het in een restaurant altijd weer beter. De entourage, de bediening, meestal ook de bereiding. Het is jammer, dat je aan het eind altijd de beurs moet trekken en een veelvoud neertelt in vergelijking met de fabricage in eigen beheer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten