zaterdag 8 december 2012

Vrouwen

 "Diamants are the girls best friends." Zou het nog steeds zo zijn? Zou je met diamanten nog kunnen scoren? Makkelijk in het hergebruik en bovenal waardevast. Zo'n (verlovings-)ring die je zolang op maat kunt laten maken tot de passende vinger is gevonden? Ik waag het bijna te betwijfelen. Weer een oude vertrouwde waarde die uiteenspat als een zeepbel of die je gevoegelijk bij het oudvuil kunt deponeren?

 Zou een iPad, een beautyfarmabonnement of iets met vier wielen een grotere aantrekkingskracht hebben dan veredeld koolstof? Zou een paginalange poëtische hartekreet het verliezen van een iPod-classic een HD-Tv in XXXL?

 Zou het? Ik heb me d'r eigenlijk nooit zo mee beziggehouden en snap dan ook niet waarom me dat gisteren door mijn hoofd schoot. Ooit waren krullen en een six-pack voldoende voor meer aandacht dan gewenst. Nu kan ik voor de verdwijning van dat laatste nog verantwoordelijk worden gehouden, maar voor de rest moet je niet bij mij zijn. Zou levenservaring dat compenseren? En zo ja in welke vorm? Liever niet in de vergelijkende vorm. Wat niet weet, wat niet deert, heb ik geleerd.

3 opmerkingen:

  1. Ik kan niet voor alle vrouwen spreken, maar bij mij scoort een man niet door met materiële dure zooi aan te komen. Lekker makkelijk. En diamanten? Dan ben ik vast geen normale vrouw, maar ik ben niet zo'n sieradenfreak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaaaaaaa, laten we het eens over "normaal" hebben.

    BeantwoordenVerwijderen