zondag 16 december 2012

Regen_2

 Zaterdagmorgen vertrokken. Op weg naar de auto, een afstand van enige tientallen meters, bijna doornat gesopt, dankzij een plotse en zeer heftige intensivering van het nog steeds neervallen water. Wat een onverwachts droog moment leek voor het verstouwen van de bagage en beren, was niet meer dan een treiterende valstrikt van het achterbakse weer. Alles in één beweging in de auto gekiept, gestart en weggereden. Straks bij het inladen van het gezelschap hopelijk net iets drogere omstandigheden en anders zien we het wel ergens onderweg.

 Een daggie shoppen in het zuiden, een beetje naverjaardagen en hopelijk eventjes iets beter weer dan de afgelopen dagen hier het geval is geweest. Een nachtje overblijven voor de rust en het genot van een uitgebreide avondmaaltijd en daarna weer terug in huiswaartse richting. Eén nachtje, twee dagen .... voor mij een half gevulde handtas van klein formaat. Maar voor de neus van de voiture definitief zuidwaarts werd gekeerd, kwamen daar nog bij: een goed gevulde middelgrote weekendtas, een kledingdraagzak, twee stuks handbagage van behoorlijk gewicht en een plastic draagzak van onbestemde inhoud ...... vrouwen!

 Het weer maakte de rit niet eenvoudiger, maar zeker weten het vertrek. Weg uit dit afschuwelijke geplens. Voorbij Brive, net toen ik begon te denken aan het inruilen van de auto voor een aardige motorjacht, de eerste serieuze opklaring. Een opsteker voor het gemoed, waar het ff later neerplenzende water geen vat meer op kon krijgen. Voor we Toulouse binnen reden was het zonnig weer met wat her en der verdwaalde wolken. De middaglucht raakte beetje bij beetje meer bewolkt, maar het bleef droog en aangenaam van temperatuur. Het was prettig struinen en shoppen. 's Avonds heerlijk bijgekletst in het Convivium, een Italiaans restaurant van aanbevelenswaardige kwaliteit en verzorging, geslapen aan het Capitole en na een gedegen ontbijt onder een stralend strak blauwe hemel en iets van 16-20ºC genoten van de Kerstmarkt. Soms is geen sneeuw helemaal niet erg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten