zaterdag 22 december 2012

Overdaad

 Koelkasten bijna tot achterin gevuld. Nu de geest nog om er iets mee te doen. Straks overhevelen naar de diepvries is geen alternatief, die zit vol, daar kan geen kwartel meer bij, laat staan een ree. Genoeg voor de maand januari en zo is het gekocht ook. Begin volgende week nog het tere spul qua vis, vlees en groente en dan heb ik 'die Qual der Wahl'.

 Waar ik trek in heb, is globaal duidelijk. Combi's zijn gemaakt. De vorm(en) waar ik het in wil gieten, staan me redelijk voor de geest. Het verdiepen in de nuances mokt wat achter de rest aan. Nooit mijn favoriete onderdeel geweest. Het zal mijn boerse inborst zijn, die alle adellijke verfijning als 'overbodig flauwekul' de deur wijst. Probleempje daarbij is, dat ik eigenlijk beter weet ... Erger nog, het allebei weet te waarderen. Helemaal rampzalig, de tegenstrijdigheden het liefst combineer.

 De enige manier om daar beweging in te krijgen, is plaatjes kijken en heel globaal de bijbehorende recepten scannen in de hoop dat lichtjes gaan branden of bellen rinkelen. "Een bingo" en verder met de volgende gang. Voorlopig helaas nog weinig "Bingo". Eigenlijk dus zoals ik het liefst ook in een restaurant mijn keuzes maak, hoewel de menukaart daar meestal veel te beperkt voor is. Nog liever heb ik trouwens géén menukaart. Laten ze maar zien wat ze kunnen, zoals afgelopen weekeinde in Toulouse. Wilde je wat aan te merken hebben op wat de kok daar in Convivium in vijf gangen neerzette, moest je toch wel van zeer verwende huize komen. Maar ja, dat impliceert niet koken ..... met bomvolle koelkasten .... Behalve dat ik me daarmee in stomheid zelf zou overtreffen, heb ik daar geen zin in. Dus we bladeren stug verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten