dinsdag 11 februari 2014

Trakteren

 Oei, oei en direct een tweede keer de fout in vandaag en dat nog vanaf locatie ook. Ai, ai, als dat maar goed gaat. Ja, thuisblijven zat er vandaag niet. Onrust moet je uitlaten. Zoals eigenlijk altijd gaat het om het rijden, maar eenmaal ergens aangekomen, is het niet verkeerd de tong te strelen. En net als bij alles, hoe beter je kijkt, hoe meer je ziet. Vandaag een nieuw adres in Perigueux. Afgezien van het feit, dat ik om 12:33 nog steeds in mijn eentje het etablissement bevolk en de gastheer me de kriebels geeft, hangen beloftes in de lucht.

 De champagne heeft een meer boers karakter dan de beloofde subtiliteit, maar is niet verkeerd. De foie gras in drie texturen en temperaturen is eindelijk eens een echt trio qua bereidingswijzen: exotisch gepocheerd, een pittig romige mousse en de klassieke versie met een vijgenchutney. Niet verkeerd.

 Met de wijn is het dubben, want terugrijden moet ook nog, dus maar geen twee verschillende smaakjes extra. De gekozen Santenay (Drouhin) is zoals gewenst; smaakvol, ietsje kruidig en niet te zwaar. Past bij wat ze hier "Zwart rundvlees" noemen. Stevig stuk, gegrilled vlees, goed rood van binnen en ....... zwart van buiten. In plakken gesneden werd het opgediend en verloor daarmee een beetje z'n aantrekkelijkheid maar gelukkig niet aan smaak.

 Kaas ipv een toetje, maar het bord zou zo voor 'toetje' kunnen doorgaan. Mooie combi's van vier smaakvolle kazen met gedroogde zuidvruchten, noten en honing. De gastheer vond het helaas nodig om een kletspraatje te maken, maar toch tevreden huiswaarts ...... helaas weer in de regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten