woensdag 12 februari 2014

St. Pourçain

 Associatie: Colombier. Is er iemand op deze aardkloot, die me kan volgen? Eén ziel van de bijna 7 miljard of ruim 6 of zo, die bij benadering snapt in welke richting dit gezocht moet worden?? Ik vrees het niet. Is gelukkig geen ramp. Is pure nostalgie. En dan van het sentimentele soort.

 Bij puzzelen hoort het "Aha" van ineens gevonden, verloren gedachte stukjes, die toch gewoon onder handbereik blijken te liggen. Zo zijn we voor Frankrijk niet op de eerste liefde gevallen, maar hebben we ons eerst geoefend op een andere plek. Ergens in de buurt van Souillac. Prachtig gelegen. Zuidelijke expositie. Van verre niet te missen. In een rustige hoek te midden van de toeristische drukte. Maar het is er toen niet van gekomen. Weet nieteens meer precies waarom. Waarschijnlijk geeneens een fatsoenlijke reden, meer een kwestie van generale repetitie. En die moet, zoals bekend, tenslotte misgaan.

 Opweg terug naar Utrecht, ietsje noord-oostelijk van de plek, die onze droom in Frankrijk leek te zijn, gestopt en wat flessen ingeslagen van een lokaal snel stijgende ster. Een lichte, smaakvolle rode wijn met een kruidige ondertoon. Soort van Pinot noir uit de Elzas maar lichter en kruidiger. Jaargang 1996, gekocht begin 1997 en ik denk niet dat de producenten gedacht hadden, dat zoiets in 2014 nog gedronken zou worden. En, wat belangrijker is, het is niet verkeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten