woensdag 17 november 2021

Wild

 Beren op de weg. Echt!? Nou ja, niet op de weg maar aan de rand van het dorp. Naar het schijnt. Eerst twee varkens op een poot na en nu een stel kippen. Natuurlijk heeft niemand wat gezien en raar genoeg ook niet gehoord. Die kippen soit, maar varkens weten echt wel wat paniek maken betekent. En dan nog twee ook. Nou die tweede heeft echt niet rustig zijn/haar beurt afgewacht en toch, toch niks gehoord?

 In hoeverre sterke verhalen? Die kippen zullen eerder door een vos dan door een beer zijn meegenomen. Stukken makkelijker dan al dat gejaag op muizen als die kippen 's nachts niet opgesloten zitten. Maar die varkens??

 Ze zullen (nog) geen 200 kg het stuk zijn geweest, maar twee .... dan heb je stevige trek, zelfs als beer. Het schijnt gebeurd aan de andere kant van het dorp. Niet de, onze kant van de beek maar helling op in een van de twee zigeunerwijken, die het dorp rijk is. Ik weet niet. Die 'beer' wist verdomd goed wat ie doen moest. Mocht het echt berenwerk zijn geweest, dan kan dat van de winter nog voor problemen gaan zorgen. Zo'n dorp als Coves is voor een beer als een supermarkt zonder kassa's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten