maandag 20 november 2023

Veranderingen

 Het was alweer de nodige tijd geleden dat we Sibiu ondergronds zijn gegaan voor een traditionele Roemeense maaltijd. Geen speciale reden. Op de valreep van Mariana's all-risk verzekering voor haar kever haar auro weggebracht voor een reparatie van de achterbumper. Daar had iemand tegenaan gezeten. Was het van metaal geweest, was niks aan de hand geweest. Nu is dat onderdeel meestal van plastic en betekent repareren in feite domweg vervangen. Dus een paar dagen zonder auto en om te voorkomen, dat Mariana terug moest lopen naar Coves (50 km) met mijn auto er achteraan gereden en van de gelegenheid gebruikt gemaakt om de innerlijke mens te versterken.

 Hoewel op het eerste oog alles als vanouds leek, waren er toch tekenen die me deden denken, dat er een andere wind waaide. Andere borden op tafel. Ander personeel. Andere menukaarten. Ander gevoel. Qua maaltijd was het moeilijk om verenderingen in de keuken waar te nemen. Itt andere keren moest het deze keer vegetarisch zijn. We zitten in de vasten-periode in aanloop naar de Kerst. Moeilijk vergelijkbaar met de vleesschotels die normaal de revue passeren.
 
 Ik had wel een rundvleesspies van de grill gewild. Met iemand die -onvoorstelbaar maar waar- geen rundvlees lust is het niet vanzelfsprekend om met enige regelmaat bloederige lappen vlees te eten. Het moet steeds weer door en door gegaard varken zijn of ev. kip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten