vrijdag 10 november 2023

Terugkeer

 De stapel FAS kranten groeit. Tijd om ze 'weg' te lezen. Een onderwerp dat na bijna een jaar rust weer terugkeert is Covid. Mn de long-versie. Het houdt me bij en tijd en wijle bezig. Waar komt de last van mijn lijf nou feitelijk vandaan? Is het een immuniteitsprobleem of de nasleep van twee Covid-infecties? Mocht je het symptoomspectrum van die laatste kunnen geloven dan heeft die mogelijkheid duidelijk de overhand. Anderzijds zijn die symptomen zo algemeen en omvangrijk in aantal, dat je nauwelijks van een eenduidige diagnose kunt spreken.

 Het zijn in feite twee partijen. De ene die zo ongeveer iedere klacht onder het kopje 'Covid' schuiven en de andere partij die daar grote vrgtkns bij zet. De vervelende naweeën zijn evident, alleen getalsmatig verre van wat de gelovigen ervan maken. Meer pschychosomatisch dan concreet aantoonbaar (pathologisch?). Een eenduidige checklist bestaat niet.

 Ik ga me daar iets meer in verdiepen. Ga ergens de komende tijd ook voor een vaccinatie. Niet overtuigd. Puur het voordeel van de twijfel. Vrg is alleen waar beginnen? Van voren af aan of kan ik instappen met de zg booster van het seizoen. Zou de huisarts het weten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten