zaterdag 1 juli 2023

Aanloop

 Een dag in het teken van feestvoorbereiding. Hoewel het gedoe pas eind van de middag begint stap je uit bed met het gevoel dat je tijd te kort komt. In je hoofd maak je een tijdspad op. Bepaalt gewenste aankomst bij de feestelijkheden en wat daarvoor allemaal moet gebeuren. Aan alles tijdslimieten gekoppeld.

 Belangrijkste element is tegenwoordig de siësta. Met wekker ditmaal om de planning niet overhoop te slapen. Een uitgebreid bad. Bedenken hoe netjes ik ter feeste wil verschijnen. Alles niet te vlug. Anders is het wachten op Mariana en aan wachten heb ik een hekel. 

 Uiteindelijk een half uur later dan gepland onderweg. We zijn zeker niet een van de eersten bij de feesttent. Zo'n wit gedrocht dat de laatste jaren op vele plaatsen is verschenen. Bruiloft is big business. Ook ditmaal minsten 250 gasten. Gasten die verondersteld worden hun aandeel aan het feest te betalen en liefst meer. Blijft een raar idee mensen uitnodigen, niks te kiezen hebben maar wel moeten betalen. Heb het ditmaal tot een minimum beperkt en ga dat zo houden. Zie trouwens niet zoveel bruiloften meer aankomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten