zondag 23 juli 2023

Zoetigheid

 Wat me maar niet met rust wil laten is die lekkere trek. Geen snoep. Dingen als ijs, bepaald soort koekjes, vruchtenyoghurt, griesmeelpudding, de combi witbrood, boter en hagelslag puur en zelfgebakken cake of taart. Natuurlijk duikt mn dat laatste op, als ik me iets beter voel cq actiever ben. Dan zou ik alles willen maken en vergeet ff dat het ook gegeten moet worden.

 De rest van de tijd is het naarstig zoeken naar iets wat me wel zou kunnen aanspreken. Wat je zou willen is niet altijd te krijgen en dan is het de vrg of je het risico neemt van een potentieel alternatief. Valt meestal tegen. Òf omdat het verleidelijk uitziet maar de smaak vies tegenvalt òf omdat het prachtig gepresenteerd wordt terwijl de inhoud zwaar tegenvalt in hoeveelheid en/of smaak. Mn in dat laatste zijn ze hier sterk. Hoeveel gebak hier verpakt in de schappen ligt, ken ik nergens anderrs van.

 Onlangs weer een keertje in de laatste categorie getrapt. Zoiets zit dan in iets van een vijfvoudige verpakking. De ondoorzichtige buitenkant met een presentatie die later niet blijkt te kloppen. Binnen een kartonnen verdeling van de ruimte die qua omvang van buitenaf een hoeveelheid beloofd, die vnl uit lucht zal blijken te bestaan. Dan de mini versie van wat op de buitenkant gepretendeerd wordt apart verpakt in doorzichtig plastic en wederom een kartonnen bakje, die het formaat camoufleert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten