woensdag 8 februari 2023

Taart

 En daar was ie dan eindelijk ... de kwarktaart of iets wat daar heel dicht bij in de buurt komt. Met de boodschappen iets gevonden wat qua consistentie in feite kwark moest zijn. Bij de zoektocht gefocusd op een 500 grams plastic pot zat het in een zakje. Heette natuurlijk ook geen kwark maar 'verse koekaas'. Soort hangop. Gestremd en deels uitgelekt. Dichterbij zie ik me niet komen.

 Simpel recept gescoord waarvan achteraf wel wat aan de verhoudingen verandert kan worden met het oog op een volgende keer. Van de steeds weer opgevoerde kruimelbodem ben ik niet gecharmeerd. De hangop de volgende keer met de mixer mengen met een klets yogurt en de gelatine kan minder.  Slagroom van 250 naar 200 ml. Da's puur praktisch, omdat dat hier de standaard hoeveelheid voor UHT-room is. Net zoals ook de roomboter 200 ipv 250 gr per pakje is.

 Half tien was het eindelijk gepiept. Zooitje kon in de koelkast een nachtje opstijven. Een volgende keer met een smaakje, bijv. sinasappel of aardbei. Het een vers, het andere uit de diepvries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten