maandag 6 februari 2023

Opleving?

 Waar is de energie en het enthousiasme gebleven, die me na middernacht overvielen. Kook- en bakideeën in overvloed. Een meeslepende hang naar een goed glas witte wijn en een superverse bief-tartaar. Niet te fijn gesneden. Verse fijngehakte peterselie, kappertjes, zoetzure cornichon, sjalot, mosterd, beetje mayo en worcestersauce. Zout en peper naar smaak. Alles goed gemengd zonder afbreuk te doen aan de orginele structuur en op de top een rauwe eidooier. Je kunt me er voor wakker maken, maar dat hoefde niet. Alleen nergens een bord met bief-tartaar en een halve dampend verse baguette aanwezig.

 Cake, kwarktaart met verse aardbeien, erwtensoep seizoen 23, een Paasstol en ga zo maar door. Geen houden aan. Bijna het bed uitgestapt en aan de slag gegaan. Het zal bij tweeën zijn geweest. Het was dat de wijn en de tartaar ontbraken.

 Vanaf een uur of vier in korte, diep slaapmomenten weggezakt. Het is dan of een gewicht op me wordt gelegd en de hoeveelheid langzaam wordt opgevoerd. Tegen de tijd om het bed te verlaten voelt het aan alsof het gewicht me daarvan weerhoudt. Weg enthousiasme. Weg energie. Geen trek in wijn noch tartaar. Misschien dat iets van die kwarktaart terecht komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten