maandag 20 februari 2023

Opgeblazen

 Een zoektocht op het internet kan soms iets verbetens krijgen. Wat begon met 'Bestaat Smack van Kellogg's nog?' Veranderde gaande het surfen in 'Verdomme, waarom is het hier niet te krijgen!' Waarbij ik het me extra moeilijk maakte door ook Rice Krispies en gewone Cornflakes van Kellogg's te willen hebben. Die waren wel te krijgen maar zelden op één plek en al helemaal niet in combinatie met Smack.

 Stond al zoekende versteld van de prijsverschillen. Waar de Kellogg's Cornflakes gemiddeld rond de 25 lei per 3 of 450 gram zat, was er een site met korting tot 19,50, maar ook sites die het presteerden om er meer dan 200 Lei voor te vragen. Hoe prijsonbewust moet je zijn om zo'n bedrag te betalen?

 Uiteindelijk daalde iets van inzicht in en ben ik eens nagegaan wat het in feite is, waar het spul uit bestaat. Cornflakes zijn fulgi de porumb. Rice Krispies gepofte rijst: oriz expandate. En Smack zijn gepofte tarwekorrels met honing in het Roemeens: pufarine grau cu miere. Ook op die manier zijn ze niet alle drie op eenzelfde website te vinden. We gaan eerst maar eens met die kennis de supermarkten langs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten